Aynı isimli DC Comics karakterinden uyarlanmış olan Green Lantern (Yeşil Fener), 2011 yılında gösterime sunulmuş Amerikan yapımı bir süper kahraman filmidir. Martin Campbell tarafından yönetilen film, uzaydan gelen bir yüzük sayesinde süper güçlere sahip olan Hal Jordan’ın, Parallax isimli kötü karakterin evreni tehdit etmesine karşın onunla karşı karşıya gelmesini anlatıyor. Film aksiyon, macera, bilim-kurgu ve fantastik kategorilerini içerisinde barındırdığı gibi izleyiciyi ekrana kilitleyen görsel efektler kullanmıştır.
Oyuncu kadrosunda başarılı oyuncuların yer aldığı Yeşil Fener filminin başrol oyuncusu Ryan Reynolds (Hal Jordan). Blake Lively, Peter Sarsgaard, Angela Bassett, Mark Strong ve Tim Robbins gibi önemli isimlerin bulunduğu filminin prodüksiyonunu DC Entertainment, dağıtımını ise Warner Bros. Pictures üstlenmiştir. Bu aksiyon dolu süper kahraman filminin imdb puanı ise 5.5’dir.
Ölümsüz bir ırkın, milyonlarca yıl önce çok büyük bir gücü kontrol altına alması ile OA adında bir gezegen oluşturup evrenin korunmasını üstlenmiştir. Evreni 3600 bölüme ayırarak 3600 gardiyana ihtiyaç duyulmuştur. Bu gardiyanların seçimini gerçekleştirirken, sahip olacakları yüzüğün gücüne dayanabilecek derecede korkusuz olmaları gerekmektedir. Seçilen 3600 gardiyan, Yeşil Fener adı verilen büyük bir ekip haline gelir. Yeşil Fener’in karşısında evreni tehdit eden büyük bir düşman vardır, Parallax.
Bu yaratığı yalnızca bir Yeşil Fener üyesi olan Abin Sur alt edebilmiş ve onu gizli bir gezene hapsetmiştir. Bu gizli gezegenin birkaç kişi tarafından keşfedilmesiyle, Parallax onların güçlerini emerek bu tutsaklıktan kurtulur. İntikam almak isteyen Parallax, Abin Sur’un peşine düşecek ve onu fena yaralayacaktır. Gemisi Dünya’ya düşen ve ağır yaralı olan Abin Sur, yüzüğün kendisine layık olan başka birisini bulmasını istemesiyle yüzük bir pilot olan Hal Jordan’ın olur. Hayatı bir anda değişen Hal, sorumluluk almaktan hoşlanmayan ve bu konuda çok tepki alan birisi olmasına rağmen, kendisini bulduğu bu Yeşil Fener ekibinde yemin ederken bulacaktır. Yüzüğü takan kişinin yapabilecekleri sınırsızdır ve Hal yüzüğü nasıl kullanabileceğine dair eğitim almaya başlar. Bu eğitimlerin sonunda artık en büyük düşmanları olan Parallax ile karşılaşmaya hazır olacaktır.
Abartısız söylüyorum bütün süperkahraman yapımları içinde Marvel ya da DC farketmeksizin hatta shazam dahil içlerinde en berbat olan kurgu bu, yeşil fener ne alaka başka hikaye mi uyduramadılar? Yüzük ne alaka, yüzük takmayınca güç olmuyor da ne demek araba anahtarı mı bu sanki? Artık bazı arabalarda bile anahtarsız çalıştırma özelliği var süperkahramanda mı yok?Ölümsüz yüceler ne ayaklar, madem o kadar güçlüler evren yok olacakken ne diye sırf öylece havada dikilip duruyorlar? Korkunun ve arzunun gücü ne ayak, eğer her duyguya güç anlamı yüklenecekse o zaman kahkahanın, merak duygusunun ya da hazımsızlık duygusunun da yüzükleri mi olmalı? Hem madem yüzüğün gücü hayal gücüne bağlı o halde bir meteor hayal et rakibinin kafasına indir, ya da rakibinin yok olduğunu falan hayal et kökten kurtul, ayrıca böylesi süper güçlü bir yüzük hangi akla hizmet kablosuz kulaklık misali şarj ediliyor? Şarj ediliyorsa içinde bataryası da vardır o zaman, bataryası varsa gitgide azalması gerek şarj süresinin, garantisi vardır umarım çünkü yeni bir uzay yüzüğü ya da bataryası masraflı olabilir! Tiye alınır ancak böyle bir yapım çünkü hiçbir konu kendi içinde tutarlı değil, baştan aşağıya zırva bir film, çocuk aklı için bile mantıksız, başrol oyuncusuna da sırf bu film nedeniyle uzun bir süre kıl olmuştum zaten, belki yanlış değerlendirmişimdir diye uzun zaman sonra tekrar izleyeyim dedim bu kez daha da nefret ettim, neyse ki sonradan başka filmlerle toparladı da artık sırf fener zırvalığıyla hatırlanmıyor.